ako adminodstrániť heslá uložené v prehliadači Google Chrome - odstrániť, upraviť, zobraziť

V ďalšom tutoriále uvidíme, ako na to adminIstra heslá uložené v prehliadači Google Chrome. Ako odstrániť všetky uložené heslá, ako deaktivovať svoj osobný účet Google v prehliadači Chrome a ako môžeme vidieť uložené heslá v prehliadači Chrome.

Ukladanie hesiel v prehliadači je najjednoduchší spôsob autentifikácie pri vstupe do internetových obchodov, fór, stránok na platenie účtov za služby alebo iných webových aplikácií, kde sa musíme autentifikovať pomocou používateľského mena a hesla. Takmer všetky prehliadače sú vybavené Password Manager integrované a Google Chrome nie je výnimkou.

V prehliadači Google Chrome môžeme mať dva základné scenáre, pokiaľ ide o uložené heslá prehliadača.

ako adminukladáme heslá uložené v prehliadači Google Chrome, keď máme v prehliadači synchronizovaný účet Google

Google nám umožňuje synchronizovať všetky dôležité funkcie prehliadania webu v prehliadači Chrome. Od histórie vyhľadávania, záložiek, rozšírení, motívov až po heslá.

Na vidíme heslá uložené v prehliadači Chrome keď máme v prehliadači synchronizovaný účet Google, prejdeme na ikonu vpravo hore a potom klikneme na “Sync is on”.

ako adminukladáme heslá uložené v prehliadači Google Chrome
Synchronizácia Chrome

Na stránke nastavení synchronizácie máme možnosť vidieť a adminodstránime to, čo sa presne synchronizuje v prehliadači Chrome. Alebo zastavte synchronizáciu a odstráňte všetky uložené heslá, záložky, rozšírenia, históriu prehliadania a ďalšie.

V "Spravujte, čo synchronizujete„Vidíme, aké údaje sa v prehliadači Chrome synchronizujú.

Spravujte, čo synchronizujete
Spravujte, čo synchronizujete

Zo zoznamu si môžeme vybrať synchronizáciu všetkých údajov, nastavení a tém, alebo si môžeme vybrať prednostne.

Spravujte, čo synchronizujete
Spravujte, čo synchronizujete

Na ľavom bočnom paneli o Autofill môžeme zobraziť heslá uložené v prehliadači Chrome, odstrániť ich alebo zmeniť.

Heslá automatického dopĺňania
Heslá automatického dopĺňania

On "PasswordsZobrazí sa zoznam účtov s heslami (prihlasovacími údajmi) uloženými v prehliadači Google Chrome. Všetky zmeny v tomto zozname hesiel sa vykonajú automaticky na všetkých zariadeniach, kde máte svoj účet Google synchronizovaný s prehliadačom Chrome.

Uložené heslá prehliadača Chrome
Uložené heslá prehliadača Chrome

Jednoduchým kliknutím na znak "oko" vidíme uložené heslo a v menu s tromi bodmi zvisle máme možnosť kopírovaťk editovať alebo vymažeme uložené slovo.

Spravujte uložené heslo v prehliadači Chrome
Spravujte uložené heslo v prehliadači Chrome

Ako môžme adminZaregistrujte si heslá uložené v prehliadači Google Chrome online

Ak sa nachádzame vo vyššie uvedenom scenári, kde je váš prehliadač Chrome synchronizovaný s vaším účtom Google, heslá stránok a aplikácií môžu byť adminstratifikovaný a z Správca hesiel Google. Pre vymazanie hesla stačí kliknúť na šípku vedľa stránky, pre ktorú chceme zmeniť.

Správca hesiel Google
Správca hesiel Google

Zmeny vykonané v Správcovi hesiel sa prejavia na všetkých zariadeniach, kde je synchronizovaný účet Google.

Ako odstrániť všetky heslá, históriu prehliadania, záložky a predvoľby v prehliadači Google Chrome

Ak sa nachádzame v situácii, keď k nášmu počítaču majú prístup iní ľudia a nechceme, aby mali prístup k našim dôverným údajom uloženým v prehliadači Chrome, môžeme zastaviť synchronizáciu a odstrániť úplne všetky uložené údaje patriace do nášho účtu Google. Tieto budú naďalej dostupné online aj na iných zariadeniach, kde máme synchronizovaný účet Google. Utierajú sa len lokálne.

Prvým krokom je prejsť do nastavení synchronizácie (prvý obrázok v článku), potom kliknúť na „Vypnúť“.

Zastavte synchronizáciu s prehliadačom Google Chrome
Zastavte synchronizáciu s prehliadačom Google Chrome

Začiarknite možnosť „Vymazať záložky, históriu, heslá a ďalšie položky z tohto zariadenia“, Potom kliknite na „Vypnúť“.

Vypnite synchronizáciu a prispôsobenie
Vypnite synchronizáciu a prispôsobenie

Týmto spôsobom vymažeme absolútne všetky údaje o našom prehliadaní webu.

ako adminukladáme heslá uložené v prehliadači Google Chrome, keď v prehliadači nemáme synchronizovaný účet Google

Heslá, história prehliadania, záložky, súbory cookie a ďalšie prvky prehliadania môžu byť uložené v prehliadači Google Chrome, aj keď nie je synchronizovaný s účtom Google. Nevýhody nesynchronizovaného prehliadača Chrome sú mnohé. Z iného zariadenia nebudete mať prístup k heslám uloženým v asynchrónnom prehliadači, ani k histórii prehliadania, záložkám, rozšíreniam, témam alebo iným preferenciám.

Keď sa prihlásime na stránku, máme možnosť uložiť prihlasovacie údaje do prehliadača. Webová adresa, používateľské meno a heslo.

Uložte heslo v prehliadači Google Chrome
Uložte heslo v prehliadači Google Chrome

Po uložení hesla je možné ho zobraziť, odstrániť alebo upraviť “Settings” → “Autofill” → “Passwords” (chrome://settings/passwords).

Uložené heslá
Uložené heslá

neviem ake to je Windows, ale na Mac, po kliknutí na znak "oko" alebo úprave hesla je potrebné zadať heslo používateľa systému. Bez tohto hesla nie je možné pristupovať k heslám. Celkom dobré ochranné opatrenie v scenári, keď by k nám niekto prišiel na PC a pri chvíľke nepozornosti by sa mohol pokúsiť vidieť uložené heslá.

Vášnivý k technológiám, rád testujem a píšem návody o operačných systémoch macOSlinux, Windows, o WordPress, WooCommerce a konfigurácia webových serverov LEMP (Linux, NGINX, MySQL a PHP). píšem ďalej StealthSettings.com od roku 2006 a o pár rokov neskôr som začal písať na iHowTo.Tips návody a novinky o zariadeniach v ekosystéme Apple: iPhone, iPad, Apple Hodinky, HomePod, iMac, MacBook, AirPods a príslušenstvo.

Pridať komentár